Scandic River City inuti
Bild: Vasakronan

CASE
Case

Scandic River City

Kylrum
Frysrum
Hotell

Det nya hotellet kommer ligga i kvarteret Platinan, som ritats av arkitektfirman EG Architects. Det kommer bli en del av nya Älvstaden i Göteborg, ett par hundra meter från järnvägsstationen.

Introduktion

Fastigheten kommer att kännetecknas av arkitektur med stora glaskuber som klättrar på varandra. Scandic menar att det har en tydlig miljöprofil och mycket grönska kommer att prägla det nya hotellet. Adressen blir närmare bestämt vid Vikingsgatan och Gullbergs Strandgata.

Kvarteret Platinan, där hotellet kommer ligga, är ett mixat kommersiellt projekt ritat av EG Architects och består av kontorsytor och restauranger.

Omfattning

Scandic River City har 451 rum, 15 konferensrum inklusive en stor multifunktionell mötes- och eventyta på nästan 1000 kvadratmeter. Därtill kommer relaxavdelning, restaurang och takbar. Den totale byggnaden på 60 000 kvadratmeter kommer att ligga strategiskt nära centralstationen och intill Göta älv som en del av den nya stadsdelen Älvstaden. Ki-Panel kommer att leverera totalt 14 kylrum och 3 frysrum till hotellets restauranger och caféer.

Projektet startade i februari 2021 och överlämnades i maj 2021.

Vi vill tacka Hagmans Kyl & Energiteknik för förtroendet i detta projekt.

Scandic River City exteriör
Bild: Vasakronan

Om du vill diskutera ett projekt, ring oss på 018-780 51 00 eller använd formuläret nedan!

Oops! Something went wrong while submitting the form.