Polarbröd i många varianter

CASE
Case

Polarbröd Älvsbyn

Polarbröd

Polarbröds bageri i Älvsbyn brann ner i augusti 2020. Polarbröd beslutade snabbt efter branden att man skulle återuppbygga hela bageriet, och då samtidigt se till att göra alla nya linjer toppmoderna. Ki-Panel fick förtroendet att leverera fasadpanel till det nya fryslagret med Hellströms som huvudentreprenör.

Introduktion

Polarbröd är ett familjeföretag med hundraåriga traditioner i norrländsk brödkultur. Det moderna företaget har vuxit från ett litet familjebageri till att bli Sveriges tredje största producent av matbröd. 2019 omsatte Polarbrödkoncernen 1334 miljoner kronor med hjälp av sina 331 anställda. Den 23 augusti 2020 utbröt en förödande brand i bageriet i Älvsbyn – Polarbröds hjärta. Bageriet gick inte att rädda men Polarbröd är fast beslutna att förbli i Älvsbyn och har redan påbörjat resan till ett nytt bageri i världsklass.

Omfattning

Ki-Panel fick förtroendet att leverera fasadpanel till det nya fryslagret. Här talar vi om rejäla dimensioner, byggnaden mäter 73 x 23 meter med en invändig takhöjd om 12 meter. Den totala innervolymen överskrider 20 000 kbm. Fasadpanelen är brandklassad enligt EI60.

Logga Polarbrød

Vi är stolta över att ha varit en del av återuppbyggnaden av Polarbröd.

Erland Westerberg, Säljare Uppsala

Om du vill diskutera ett projekt, ring oss på 018-780 51 00 eller använd formuläret nedan!

Oops! Something went wrong while submitting the form.