Nybergs Delis nya fabriksexteriör
Bild: Nybergs Deli

CASE
Case

Nybergs Deli

Livsmedelsproduktion
Kylrum
Frysrum

Det har varit en lång resa för Nybergs Deli men nu sitter de äntligen samlade på ett och samma ställe, i sin fina fabrik i Jordbro söder om Stockholm. Det blev precis så bra som de önskade och de har äntligen en produktion helt anpassad till sin verksamhet.

Introduktion

Nybergs Deli är specialister på fläskkött. I sortimentet ingår bland annat gourmetmörad fläskytterfilé, benfri kotlett och stek- & grillbitar.

Familjeföretaget har flyttat sin verksamhet från Slakthusområdet till Jordbro. Köttproducenten Nybergs Deli har byggt en helt ny specialanpassad fabrik. Hösten 2021 flyttade företagets cirka 80 anställda till de nya lokalerna i Jordbro, söder om Stockholm.

Familjeföretaget med anor från 1927 hade cirka 80 anställda fördelade på fyra olika adresser. I och med flytten till Jordbro kommer de olika produktionerna och kontoret att kunna samlas på ett enda ställe.

Omfattning

Under Nybergs Delis resa med att bygga en helt ny fabrik har det varit viktigt for de att tänka så hållbart och miljömedvetet som möjligt. De har också en vilja att vara med att skapa ett långsiktigt hållbart samhälle och alltid arbeta mot att minska deras klimatavtryck. De nya lokalerna på 7 500 kvadrameter ger också större möjligheter att växa och skapa förbättringar i framtidens process- och produktutveckling.

Ki-Panel har levererat och monterat tjugo olika produktionsrum och kylrum i huvudsak byggda på betongsocklar. Leveransen har inkluderat ett större fryslager med motgjutna socklar, ett chockkyl där luft riktas och cirkulerar för att snabbt kyla ner produkter, ett avskiljande brandvägg mellan produktion och kylt varulager.

Ki-panel har också monterat fasadpanelerna på byggnaden.

Ki-Panels arbete pågick från vecka 29 - 2020 och kommer att göra det senaste klart i januari 2022.

Vi vill tacka våran beställare och fastighetsägare Kilenkrysset och Nybergs Deli för förtroendet i detta projekt.

Nybergs Delis nya fabrik inuti
Bild: Nybergs Deli

Det har varit en lång resa men resultatet har blivit riktig bra tack vare god samordning och bra installationslag.

Projektledare Ki-Panel - Robin Sundberg

Om du vill diskutera ett projekt, ring oss på 018-780 51 00 eller använd formuläret nedan!

Oops! Something went wrong while submitting the form.