Väggar och tak kläddes med Ki-Panels sandwichpaneler som ju är dokumenterat både ”Foodsafe” och stryktåliga.
Foto: Johan i Hallen & Bergfalk

CASE
Case

Johan i Hallen & Bergfalk

Livsmedelsproduktion
Kylrum
Frysrum

Bergfalk & Co är sedan mitten av 1800-talet en viktig leverantör till svenska gastronomer. Det började med ostron och hummer, idag är sortimentet betydligt bredare än så och omfattar även kött, fisk och charkuterivaror.

Introduktion

Bergfalk & Co hade under lång tid, som så många andra branschkollegor, sin verksamhet förlagd till Slakthusområdet i Johanneshov. Stockholm Stad beslutade dock att omvandla Slakthusområdet till ett bostads-dito och de dåvarande habitanterna fick söka sig därifrån.


I Bergfalks fall gick flyttlasset till Älvsjö där man hittade en fastighet som skulle kunna fungera väl efter anpassning till verksamheten. Saknades gjorde förutsättningar för produktion och lager av livsmedel och där kom Ki-Panel in i bilden.

Omfattning

Vi hade sedan länge en mycket god relation med Bergfalk & Co som kontaktade oss på ett tidigt stadium för ett resonemang kring hur deras önskemål kunde förverkligas. Man kan säga att de hoppade över konsultledet och i stället tog del av Ki-Panels samlade kunnande och erfarenheter. Det gällde att transformera befintliga lokaler till en modern anläggning uppfyllande krav på livsmedelsproduktion.

Resultat

Ett helt våningsplan skulle omformas till lokaler och utrymmen där kyla är ett måste. Väggar och tak kläddes med Ki-Panels sandwichpaneler som ju är dokumenterat både ”Foodsafe” och stryktåliga. En bra kombination då hantering av färska livsmedel som fisk och kött exempelvis kan medföra utfällning av salter som är aggressiva mot ytskikt.

Sedan dess har Bergfalk & Co vuxit ur kostymen något och vi har därför haft glädjen att färdigställa ytterligare ett våningsplan i samma fastighet. Totalt finns där nu ca 3 000 m2 sandwichpaneler på en yta av 1 500 m2.

Vem vet, om något år kanske behoven ökar igen. Då finns vi där!

Johan i Hallen & Bergfalk logo
Johan i Hallen & Bergfalk

En av projektets utmaningar var att det handlade om en befintlig lokal som inte byggts med hänsyn till att så småningom enkelt kunna kläs in. Det krävdes en hel del speciallösningar och anpassningar men det är ju en av Ki-Panels styrkor! Ett väl genomfört projekt ur både vårt och kundens perspektiv.

Regionchef & Säljare, Johan Johnsson

Om du vill diskutera ett projekt, ring oss på 018-780 51 00 eller använd formuläret nedan!

Oops! Something went wrong while submitting the form.