Illustration äv ICA Maxi Bålsta
ICA Maxi

CASE
Case

ICA Maxi Bålsta

Dagligvaror
Kylrum
Frysrum

Med cirka 1 300 butiker är ICA Sverige den ledande dagligvaruaktören i Sverige. Ki-Panel har haft glädjen att leverera kyl- och frysrum, såväl som dörrar och portar till den nya butiken på Bålsta.

Introduktion

Butiken finns i Bålsta som är en tätort och centralort i Håbo kommun, Uppsala län. Nya Maxi Bålsta ligger vid trafikplats Draget och ha en total butiksyta på 6 500 kvadratmeter. Butiken är lättåtkomlig för såväl boende i Bålsta som för förbipasserande på E18 som väljer att göra ett kort stopp för att handla. Efter drygt ett år av byggnation stod den nya butiken redo våren 2020.

Omfattning

Ki-Panel levererade och monterade samtliga kyl- och frysrum till butiken men också beredningsrummen och väggarna till bageridelarna.

I dag när man bygger butiker så har man redan från början med i projekteringen ett större online-kylrum där matkassar kan hållas kylda innan dom hämtas av kunderna. Ki-Panel fick förmånen att montera en onlinekyl på ca 30m2 golvyta.

Onlinehandeln av livsmedel blir populärare bland hushållen och försäljningen verkar fortsätta att öka.

Produkter

Miljöbeaktan var stor i detta projekt och Ki-Panel levererade därför väggar till kyl och frysrummen med tjockare dimension, och därmed bättre isoleringsförmåga, än standard. Utöver dörrar och portar från Thermod så levererade och monterade Ki-Panel över 100 löpmeter av våra egna avvisarlister.

Speciella svårigheter/ förutsättningar

Byggnaden är klassad till miljöbyggnad GULD vilket ställer högre krav på produktval och redovisningen av produkterna.

Vi tackar Skanska Sverige AB för beställningen!

Sam Svensson, ansvarig montör

Som alltid till stora byggen så är det tajta tidplaner och mycket samordning som kräver att alla yrkesgrupperna jobbar ihop. Jag tycker att vi gjorde ett bra och snyggt arbete.

Sam Svensson, ansvarig montör

Om du vill diskutera ett projekt, ring oss på 018-780 51 00 eller använd formuläret nedan!

Oops! Something went wrong while submitting the form.