illustrationsfoto av Greenfood exteriör
Bild: Skanska

CASE
Case

Greenfood Helsingborg

Logistik
Livsmedelsproduktion
Kylrum
Frysrum

Greenfood och Skanska planerar för en ny jätteanläggning för livsmedel och logistik på Långeberga, östra Helsingborg. Byggnaden ska vara 44 000 kvadratmeter stor, 12 meter hög och ha en solcellsanläggning på taket.

Introduktion

Greenfood är en av norra Europas största aktörer inom frukt och grönt med cirka 430 anställda. Koncernen har växt kraftigt de senaste åren och planerar att utveckla sortimentet och expandera ytterligare. Därför etablerar de nu en ny livsmedelsanläggning i Helsingborg.

Den nya anläggningen byggs av Skanska och blir en av de största i sitt slag.

Samtliga av Greenfoods nuvarande bolag i Helsingborg – med inköpsverksamhet, produktutveckling, förädling, produktion, paketering, lager och distribution – flyttas dit. Fastigheten ska även rymma en 3000 kvadratmeter stor bananmognadsanläggning.

Omfattning

I detta projektet levererar Ki-Panel allt invändigt där det finns ca. 17 000 kvadratmeter väggar och tak till kyl frysrum och hygienutrymmen. Utöver detta levererar vi 25 stycken automatiska rullportar, 70 stycken dörrar och 45 stycken fönster. Ki-Panel ska även gjuta ca 150 meter påkörningsskydd i betong, montera 500 meter påkörningsskydd samt ca 100 stycken pollare.

Ki-Panel står för BIM-projektering och ritningar som görs helt i 3D och vårt arbete på plats kommer att påbörjas med 3 veckors montage i januari 2022 för att efter ett break starta upp igen i april för att sedan avslutas i juli 2022.

Vi vill tacka Skanska Sverige AB för förtroendet i detta projekt.

 illustrationsfoto Greenfood
Bild: Greenfood

Om du vill diskutera ett projekt, ring oss på 018-780 51 00 eller använd formuläret nedan!

Oops! Something went wrong while submitting the form.