Översiktsbild från luften av Dafgårds nya fabrik
Foto: Dafgårds

CASE
Case

Dafgårds

Livsmedelsproduktion
Kylrum
Frysrum

Dafgårds är ett familjeföretag i tredje generationen, som så småning om ska lämnas över till nästkommande led. Det som började redan 1937 hemma hos Gunnar Dafgård är idag ett modernt storföretag med kunder över hela världen och ett gediget matkunnande.

Introduktion

Det är i Köket i Källby, Dafgårds lagar all sin goda mat. Precis som i vilket kök som helst finns här grytor, pannkakslaggar och ugnar. Den stora skillnaden är att dom mäter det mesta i ton, istället för gram, annars är mycket sig likt.

Dafgårds satsar 300 miljoner på en ny fabrik i Källby. Det innebär 100 nya jobb enligt företaget, som nu ska satsa på helt växtbaserade charkprodukter. Växtbaserad korv, skivat pålägg, köttfärs och kyckling ska produceras och säljas över hela världen, från Tokyo och Paris till Källby och Stockholm.

Projektet är en del i Dafgårds långsiktiga plan och utöver en ny fabrik så investerar Dafgårds kraftigt i befintlig produktion. Under de senaste åren har företaget investerat, renoverat och byggt för över 500 miljoner i Källby.

Omfattning

Projekteringen för anläggningen, som kommer att bestå av två olika produktionslinjer med en totala yta över 4000 kvadratmeter, är inne i en slutfas. Första produktionen kommer starta i början på 2022.

Utbyggnaden omfattar ca. 9000 m2 väggar och tak från
Ki-Panel. Detta kommer att gå till nya kylrum, frysrum, samt produtionsytor och personalutrymmen. Ki-Panel levererat projektering och ritningar til projektet.

Ki-Panels arbete pågick från høsten 2021 till våren 2022.

Vi vill tacka Dafgårds för förtroendet i detta projekt.

Bild av Dafgårds köttfria köttbullar

Om du vill diskutera ett projekt, ring oss på 018-780 51 00 eller använd formuläret nedan!

Oops! Something went wrong while submitting the form.