Drönarfoto av fabriken till Polarbröd
Bild: Polarbröd

December 15, 2021

Polarbröd tillbaka på rekordtid

Den 23 augusti hände det ofattbara. Ett och ett halvt år senare har Polarbröd rest sig igen, nu som "Framtidens bageri".

En tragedi

Den 23 augusti 2020 hände det ofattbara. Polarbröds fabrik i Älvsbyn slukades av lågor i en våldsam brand och totalförstördes. En händelse som engagerade många, många fler än de närmast berörda. Polarbröd har funnits länge på de svenska frukostborden och varumärket är vida känt.

Strax efter branden meddelade företagsledningen att man skulle bygga upp fabriken igen så snart som möjligt. Och så blev det.

Vår leverans

Polarbröd fryser det nybakade brödet så fort som möjligt. Därefter tinas det upp så nära butiksförsäljning som möjligt. Kalla utrymmen är alltså högst väsentliga för verksamheten!

Byggherren valde Ki-Panel till att leverera och montera brandklassade sandwichpaneler till fryslagret och utrymmet för utlastning. Det handlar om stora volymer. Lagret är på ca 25 000 m3 och utlastningen mäter ca 30 x 20 m.

Nya fabriken till Polarbröd (Bild: Polarbröd)
Nya fabriken till Polarbröd (Bild: Polarbröd)

Ett perfekt projekt

Vi fick beställningen i mars 2021 och avslutade jobbet i oktober. Ett projekt som trots sin omfattning flöt på väldigt bra. Mycket tack vare tät kommunikation och avstämning med kunden, precis som det ska vara!

Polarbröd har haft full produktion i den nya fabriken sedan början av 2022.

På Ki-Panel är vi stolta över att få ha tagit aktiv del i ett projekt som betyder så mycket för så många. Och för Sveriges frukostvanor.