Bild av nya ekonomichef i Ki-Panel

September 8, 2022

Möt Thomas Nilemo

”Förenklat kan man säga att min uppgift är att spegla verksamheten i siffror” - Möt Thomas Nilemo – vår nye ekonomichef.

Sedan i maj 2022 är det Thomas Nilemo som axlar titeln ekonomichef för Ki-Panel. Vi får en pratstund med honom på kontoret i Uppsala.

Berätta, hur kom det sig att du sökte dig till Ki-Panel?

–     För mig var Ki-Panel ett känt och välrenommerat varumärke. När möjligheten dök upp kändes det intressant att se vad vi kunde göra för varandra. Och här är jag!

Hur ser din bakgrund ut?

–     Ursprungligen från Hudiksvall, flyttade till Uppsala 1996 för att studera till civilekonom på universitetet. Efter examen blev det några år i Stockholm men numera bor jag på en gård utanför Uppsala.

-     Började jobba som revisor och verkade som sådan under mina första arbetsår. Efter en tid sökte jag mig dock till andra uppgifter med ekonomiska förtecken och har jobbat som controller och redovisningschef i företag som SAS och Haglöfs. En röd tråd genom mina anställningar har varit företag med lite ”puls”. Med det menar jag verksamheter med riktiga flöden i form av lager och produktion.

Vad gör du när du inte jobbar?

–     Jag gillar friluftsliv i allmänhet och skidåkning utför i synnerhet. För några år sedan blev vi med husvagn. Denna är idag en kär ägodel som familjen, jag har fru och tre döttrar, gärna semestrar i. Till familjen räknar vi också våra två jaktlabradorer som gör att man kommer ut i naturen varje dag.

-     Som för många andra föräldrar går givetvis en del av fritiden till att verka som en logistiklösning för alla träningar.

-     Annars är jag tekniskt intresserad och gillar att skruva på bilar och att snickra.

Hur ser den närmaste framtiden ut på Ki-Panel för din del?

–     Varje arbetsplats har sina utmaningar, det finns alltid något att förbättra. Här hos Ki-Panel har jag ambitionen att genom ett ännu effektivare systemstöd skapa snabbare och lättare flöden inom de dagliga rutinerna. Redovisningen skall spegla verksamheten på ett bra sätt utan att friktion i det dagliga arbetet uppstår för organisationen. Detta skall nog gå att lösa! På så vis kan man åstadkomma bättre kostnadskontroll, likviditet och i slutändan bättre resultat.

–     För mig är det också viktigt att kommunicera på och mellan alla nivåer i organisationen för att få alla med på tåget.

–     Det kommer att bli bra det här!